Kvaliteta vode

 1. PRO-LABOV KOMPLET ZA DOMAČE TESTIRANJE KVALITETE VODE

  PRO-LABOV KOMPLET ZA DOMAČE TESTIRANJE KVALITETE VODE

  Dobro znano je, da kemikalije, ki jih je ustvaril človek in so prišle v splošno rabo po 2. sv. vojni, dolgo onesnažujejo naše površinske vode, ki jih uporabljamo za pitje. Že desetletja prehajajo skozi plasti zemlje in onesnažujejo tudi naše podzemne vire pitne vode.

  Strokovnjaki verjamejo, da so toksini (strupi) v naši pitni vodi ena največjih nevarnosti za človekovo zdravje, saj povzročajo raka, srčne bolezni in zastrupitev s svincem. Do takih kroničnih obolenj pride zaradi absorpcije škodljivih snovi v telesu.
  Onesnaževalci vode pa ne škodujejo le našemu zdravju, temveč lahko tudi poškodujejo in razjedo vodovodno napeljavo, puščajo madeže oziroma slabšajo kvaliteto na oblačilih ter na gospodinjskih površinah in spremenijo okus pitne vode in hrane.

  Kako vem, da je moja voda kontaminirana?

  Z uporabo kompleta za preverjanje vode, kot je Pro-Labov komplet za domače testiranje kvalitete vode,  lahko vsak uporabnik sam testira vodo doma ali na delovnem mestu za prisotnost klora, trdote vode, nitrate in nitrite, železo, pH, baker in alkalnost vode.
  Vsak test vam ne vzame več kot 5 minut časa in nudi hitre in zanesljive rezultate.

  Pro-Labov komplet za domače testiranje kvalitete vode je cenovno ugoden in lahek za uporabo. Je zanesljivo sredstvo za ugotavljanje kvalitete vode s hitrimi rezultati.
  Pro-Labov komplet natančno izmeri kvaliteto vodovodne vode kakor tudi vode z vodnjakov, kapnic in izvirov, obenem pa lahko z njim preverite učinkovitost domačih naprav za čiščenje vode. Priporočljivo je, da svojo vodo testirate na približno 3 mesece.
  V kompletu se nahajajo testni trakovi laboratorijske kvalitete, ki izmerijo potencialno večje težave z vodo, kot so klor, železo, pH, baker, alkalnost, nitrati/nitriti in trdota vode.
  Če uporabite testni trak v hladni vodi po navodilih in primerjate rezultate na priloženi barvni listi, lahko hitro dobite natančne rezultate, ki opredelijo lastnosti vaše vode kot »varno«, »previdno« in »nevarno« v le eni minuti.

  Več informacij >>
  12,99 €